ponedjeljak, 23. svibnja 2011.

Amяa Mujic







Poslanik, s.a.v.s, kaže:»Jedan od predznaka kijametskog dana je i to kad čovjek bude selamio samo onoga koga zna»! (Ahmed od Ibnu Mes'uda, r.a).




I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: „Mrtvi su“! Ne,oni su zivi, ali vi ne znate!Mi cemo vas dovoditi u iskusenje malo sa strahom i gladovanjem, i time sto cete gubiti imanja i zivote, i ljetine.
A ti obraduj izdrzljive,One koji, kad ih kakva nevolja zadesi, samo kazu: „Mi smo Allahovi i mi cemo se Njemu vratiti“!Njih ceka oprost od Gospodara njihova i milost;-oni su na pravom putu!!!





Rekao je (Fudajl ibn Ijad): ’Ko ti garantuje da nisi počinio djelo koje Allah ne voli, pa ti je zbog toga zatvorio vrata oprosta, a ti se, i ne znajući to, i dalje smiješ?’“ (Ibnu-l-Qajjim)




rekao je Resulullah,s.a.w.s.,"Ko šuti-spašen je!"








kao sto se voda i vatra ne mogu spojiti,tako se ne moze spojiti ni ljubav prema dunjaluku i ljubav prema Allahu..






“Zavolite svakog koga Allah voli! Volite Allaha iz dna duše i neka vam ne dosadi Njegovo spominjanje. I neka vam prema Njemu srca ne budu kamena. I nemojte mu ništa pripisivati. Bojte Ga se iskreno. Ono što govorite, potvrdite dobrim djelima i zavolite se Allahovom milošću!”
Ovu hutbu Poslanika a.s navodi Ebu Bekr El.Bakillani, u svojoj knjizi I'džazul-Kur'an, str. 130.)

Nema komentara:

Objavi komentar